Meni Search

Macho

Bakalar s krumpirom

Kotlet s varivom od leće
Lungić u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kotlovina
Pita s crnim pivom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Ribarska popara
Slatki lungić
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s povrćem
Mirisna pureća rolada
Odrezak s umakom chimichurri
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Juha od gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti s acetom balsamicom
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Kotleti u pivskom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća krilca s Coca-Colom
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća krilca s roštilja
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti na kineski način
Pileći štapići u ketchupu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palačinke s nadjevom od riže
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Pašticada
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Macho hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Biftek rolice
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Punjene tikve
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Medeni teleći kotleti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirano svinjsko pečenje
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Zabavni kineski ravioli
File steak na povrću
Slasni BBQ burgeri
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Salata od tune i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke