Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Slatka patka
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Male teleće pitice
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Brusketa s avokadom
Brudet
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Gulaš od oslića i povrća
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke