Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Kroketi od piletine
Riblji ražnjići
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Slatka patka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke