Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Dip od južnog voća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riba u škartocu
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brudet
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke