Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Lignji po gosposki
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke