Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Riblji ražnjići
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke