Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Pileći gulaš
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke