Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Tuna burger
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke