Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke