Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s graškom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Brudet
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblji ražnjići
Punjena teleća prsa
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke