Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Piletina s kozjim sirom
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Energetske kuglice s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke