Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Bruskete s povrćem
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Riblji ražnjići
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatka patka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s dagnjama
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Salata s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke