Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Brudet
Proljetna janjetina
Mladi krumpir s ajvarom
Riblji ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s grila
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Piletina sa šafranom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke