Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s kozjim sirom
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u škartocu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Bouillabaisse
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke