Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Srneći file na salatu
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke