Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Ramstek s povrćem
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Janjetina s medom od kadulje
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Brudet
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Riblji ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Cous-cous s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatka patka
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignji po gosposki
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od cvjetače
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke