Meni Search

Superwoman

Bakalar s krumpirom

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bouillabaisse
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Pogača sa sardinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Piletina s kozjim sirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Riba u škartocu
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite bakalar na klasičan način sa krumpirom i mlijekom i uživajte u ovom blagdanskom objedu.

Sastojci

1 suhi bakalar (oko 500 g)
1 luk (100 g)
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
½ glavice češnjaka
Vegeta Maestro lovor
1 žlica Vegete
600 g krumpira
vezica peršina
150 ml maslinovog ulja
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
100 ml mlijeka

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe100 min

  • 1 Skuhanom bakalaru odrežite peraje i rep. Potucite ga batom za meso kako bi lakše omekšao.
  • 2 Stavite ga u vodu da se moči (najmanje dva dana) i vodu mijenjajte nekoliko puta dnevno.
  • 3 Omekšali bakalar stavite u posudu i prelijte vodom.
  • 4 Dodajte narezani luk, papar u zrnu, češnjak, list lovora i jednu žlicu Vegete te kuhajte dok bakalar ne bude skuhan (meso se odvaja od kosti) i ostavite u vodi da se ohladi.
  • 5 Kuhani bakalar očistite od kože i kostiju.
  • 6 Krumpir narežite na kocke i kuhajte u vodi u kojoj se kuhao bakalar.
  • 7 Bakalar i krumpir pomiješajte, dodajte vode u kojoj se kuhao bakalar, sitno nasjeckana 3 češnja češnjaka i nasjeckani peršin, maslinovo ulje, papar i sol po potrebi.
  • 8 Kad ste dodali sve sastojke kratko promiješajte, poklopite posudu i dobro tresite s njom.
  • 9 Na kraju dodajte mlijeko i ponovo protresite posudu dok se bakalar i krumpir ne usitne i ne povežu.

Savjet

Bakalar s krumpirom pomiješajte u omjeru dvije trećine bakalara i jedna trećina krumpira.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2008.42 251 251
Kalcij mg 428.95 43 43
Kalij mg 3671.38 99 99
Pantotenska kiselina mg 3.98 57 57
Niacin mg 41.57 297 208
Vitamin D μg 425.47 213 213
Vitamin A μg 411.93 10 8
Sol g 37.55 2 2
Bjelančevine g 131.53 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 24.78 - -
Masti g 40.05 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke