Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Koprivnički odojak
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Svinjski gulaš
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek i salata s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Macho hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Skandinavske rolice s cimetom
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke