Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Macho hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Piletina Kiev
Srneći file na salatu
Koprivnički odojak
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kokošja juha s požirakima
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjevene lignje
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke