Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Skandinavske rolice s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Macho hamburger
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Koprivnički odojak
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Ramstek i salata s roštilja
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Pašticada s njokima
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina u finom umaku
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke