Meni Search

Superman

BBQ cheeseburger

Svinjski file s grila
Ramstek i salata s roštilja
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Janjetina na padelu
Piletina s nadjevom od ajvara
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Ljetni lungić
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada s njokima
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Popečci od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite cheeseburger hitom vašeg piknika uz roštilj s tajnim sastojkom, marinadom od češnjaka.

Sastojci

750 g mljevenog mesa (po izboru)
50 g pancete
4 šnite sira
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 rajčica
mladi luk
4 peciva
sol, papar (prema potrebi)

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte polovicu sadržaja Vegeta marinade, sitno nasjeckanu pancetu i sve dobro promiješajte.
  • 2 Oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine i pecite na zagrijanom roštilju 3 – 5 minuta sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zapečenu koricu. Prilikom pečenja pljeskavice svako malo premažite ostatkom marinade.
  • 3 Mladi luk kratko zapecite na roštilju da dobije karakteristične tragove, a peciva prerežite i premažite maslacem te također zapecite na roštilju.
  • 4 Na kraju je preostalo samo složiti cheesburgere i uživati u BBQ okusu.

Savjet

Kao i odrezak, i mljeveno meso u obliku pljeskavice također mora odležati na sobnoj temperaturi nekoliko minuta nakon pečenja kako bi se pospješila sočnost mesa.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke