Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Sarma sa suhim mesom
Gorički povrtni lonac
Tortilje pikant
Piletina u pivu
Patka s mlincima
Sočna rebarca
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Vratina s roštilja
Janjetina s bižima
Fino začinjena piletina
Vegetarijanski čips
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Punjena pečenka u vinu
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Pureći hamburger
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Špageti s tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatko twist pile
Harrisa janjetina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Neobične punjene paprike
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Pileća prsa s crnim tartufom
Ciganski odrezak
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s povrćem
Svinjski medaljoni s kestenima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Meso u woku na indonezijski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Mesna rolada u tijestu
Španjolski migas s bundevom
Odresci u paketiću
Pureća rolada s mlincima
Krumpiri u kaputiću od pancete
Puretina s jabukom iz pećnice
Kotlovina
Ramsteak u seksi umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Macho hamburger
Sočna Wellington pečenka
Punjeni kelj s plodovima mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Slatki lungić
Biftek rolice
Pikantni gulaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice u umaku
Miješani grill
Fino varivo v loncu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski gulaš
Janjetina na padelu
Pileća krilca s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Hrenovke u panceti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Polpete od oslića
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhano meso s umakom od hrena
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke