Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Tuna burger
Puretina s jabukom iz pećnice
Gorički povrtni lonac
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa s crnim tartufom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pikantni gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje pikant
Teletina s pirjanim povrćem
Janjetina na padelu
Punjena pečenka u vinu
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Polpete od oslića
Govedina s lukom
Meso u woku na indonezijski način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Španjolski migas s bundevom
Špageti s tikvicama
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice u umaku
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Slatko twist pile
Ramsteak u seksi umaku
Krumpiri u kaputiću od pancete
Pureći hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Neobične punjene paprike
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Patka s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Fino začinjena piletina
Janjetina s bižima
Pašticada s njokima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fino varivo v loncu
Vratina s roštilja
Miješani grill
Svinjski medaljoni s kestenima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Biftek rolice
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna Wellington pečenka
Piletina u pivu
Punjeni kelj s plodovima mora
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u paketiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna rebarca
Lazanje u tavi
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Ciganski odrezak
Vegetarijanski čips
Ramstek s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Svinjski kotleti s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke