Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Tuna burger
Špageti s tikvicama
Neobične punjene paprike
Kuhano meso s umakom od hrena
Glazirana patka s umakom od jabuka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Obojeni hamburger
Sarma sa suhim mesom
Quiche od bundeve, sira i luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Punjeni kelj s plodovima mora
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Tortilje pikant
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Sočna rebarca
Lazanje u tavi
Fino začinjena piletina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci u paketiću
Pileća prsa s crnim tartufom
Vegetarijanski čips
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Pureći hamburger
Svinjski medaljoni s kestenima
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Polpete od oslića
Svinjski gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Piletina u pivu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski kotleti s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Govedina s lukom
Pikantni gulaš
Sočna Wellington pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni BBQ burgeri
Rebarca s grilla
Pileća prsa iz pećnice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Fino varivo v loncu
Povrtni lonac
Patka s mlincima
Gorički povrtni lonac
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s bižima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Harrisa janjetina s limunom
Macho hamburger
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u aromatičnom omotaču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Biftek rolice
Pizza sirni jastučići
Hrenovke u panceti
Slatko twist pile
Miješani grill
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kotlovina
Vratina s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke