Meni Search

Gladan kao vuk

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Ramsteak u seksi umaku
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Pureća rolada s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Biftek rolice
Fino začinjena piletina
Svinjski kotleti s povrćem
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Odresci u paketiću
Slatki lungić
Svinjski medaljoni s kestenima
Kotlovina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Macho hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje pikant
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Govedina s lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa s crnim tartufom
Velika Britanija - Pastirska pita
Miješani grill
Gorički povrtni lonac
Pileća prsa punjena čvarcima
Španjolski migas s bundevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Pikantni gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Punjena pečenka u vinu
Janjetina s medom od kadulje
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureći hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Fino varivo v loncu
Quiche od bundeve, sira i luka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Polpete od oslića
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slatko twist pile
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s bižima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Krumpiri u kaputiću od pancete
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Sočna rebarca
Teletina s pirjanim povrćem
Neobične punjene paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna Wellington pečenka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Ciganski odrezak
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Vegetarijanski čips
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pileća krilca s roštilja
Pileća prsa iz pećnice
Punjeni kelj s plodovima mora
Tuna burger
Mesne okruglice u umaku
Vratina s roštilja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Patka s mlincima
Puretina s jabukom iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Špageti s tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Sastojci

600 g lungića
1 Vegeta Grill BBQ marinada 100 g
300 g cherry rajčica
100 ml kvasine (vinskog octa)
150 ml crnog vina
4 češnja češnjaka
40 g šećera
4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
1 češanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  • 2 Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  • 3 Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  • 4 Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  • 5 Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.

Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Posluživanje

Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke