Meni Search

Okrećem novi list

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto tortice
Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zimski punč
Pileći gulaš
Rolice od soma
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Salata u košaricama od parmezana
Mini lazanje
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Raskošna ljetna tava
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečena ricotta
Mirisni prilog iz pećnice
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Male teleće pitice
Kineska juha s račićima i gljivama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Bruskete od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Rosti
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Povrtni ražnjići
Žuti medaljoni
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Empanade s pestom
Papreni tart s marelicama
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna Wellington pečenka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetina enchilada
Krumpir u košuljici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Oslić s maslinama
Sočna rebarca
Uskršnja šunka na zabavan način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s pistacijama
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Pohane paprike
Grill povrće na salatu
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polupunjene paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto na španjolski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ramsteak u seksi umaku
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohana skuta
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Salata s mora
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Juha od cvjetače i camemberta
Kozice s rižom
Salata s neobičnim preljevom
Crveno ljetno varivo
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobni štapići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke