Meni Search

Okrećem novi list

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Salata od tune i povrća
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Senf s paprikama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kaštelanski makaruni
Pohane paprike
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobni štapići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Prilog od prokulica
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice u umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Bruskete od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Špageti na kineski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tunom
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Polpete od slanutka s kurkumom
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Lignje i tikvice na štapiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Raskošna ljetna tava
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u košuljici
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći gulaš
Oslić s maslinama
Vegetina enchilada
Lignje punjene crvenim radićem
Pirjani kunić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od rikule i račića
Pita s muškatnom bundevom i makom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Caponata alla Podravka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Popečci od cvjetače
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata u košaricama od parmezana
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Ljubavne šurlice
Tjestenina fuži s tartufima
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke