Meni Search

Okrećem novi list

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Juha od rikule i račića
Caponata alla Podravka
Piletina s mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Kozice s rižom
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zimski punč
Fina pikantna piletina
Prilog od prokulica
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Pohani tofu s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Čarobni štapići
Salata od tune i povrća
Grill povrće na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečena ricotta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohana skuta
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Senf s paprikama
Žuti medaljoni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ljubavne šurlice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s neobičnim preljevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s pistacijama
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Voćna juha od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od bundeve s jabukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cous-cous s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Sočna aromatična torta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od soma
Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje i tikvice na štapiću
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Pohane paprike
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna Wellington pečenka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Pileći gulaš
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zabavni kineski ravioli
Kineska juha s račićima i gljivama
Crveno ljetno varivo
Popečci od cvjetače
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Vegetina enchilada
Sočna rebarca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke