Meni Search

Okrećem novi list

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Sočna pureća rolada
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Palačinke s nadjevom od riže
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto s tunom
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Oslić s maslinama
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata s mora
Čarobni štapići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prilog od prokulica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Polupunjene paprike
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill povrće na salatu
Salata od tune i povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rosti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cous-cous s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Fina pikantna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetina enchilada
Mini lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Pohana skuta
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Ljubavne šurlice
Zapečena ricotta
Mirisni prilog iz pećnice
Žuti medaljoni
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna rebarca
Male teleće pitice
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Papreni tart s marelicama
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto tortice
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Juha od cvjetače i camemberta
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bruskete od cvjetače
Uzbudljivi kolač od blitve
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od quinoe i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Povrtni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke