Meni Search

Superman

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta

Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Ramstek i salata s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Koprivnički odojak
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Macho hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu prekrivenu šarmantnim sezamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.

Sastojci

800 g pilećih krilca
30 g sjemenki sezama
1 Vegeta marinada s češnjakom
1 tekući jogurt
1 žlica Senfa Podravka
1 žličica Worcester umaka
1 čili papričica

Koristili smo

Vegeta marinada s češnjakom

Vegeta marinada s češnjakom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u hladnjaku da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji okus).
  • 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih sjemenkama sezama.
  • 3 Za umak u tekući jogurt dodajte žlicu senfa, žličicu Worcester umaka i sitno nasjeckanu čili papričicu te sve promiješajte.

Savjet

Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke