Meni Search

Superman

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa sezonskim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Rebarca s grilla
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni lungić
Bruskete s povrćem
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek i salata s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Koprivnički odojak
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke