Meni Search

Superman

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Kokošja juha s požirakima
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ cheeseburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Tjestenina u finom umaku
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Macho hamburger
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Koprivnički odojak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek i salata s roštilja
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke