Meni Search

Superman

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Ljetni lungić
Koprivnički odojak
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Tjestenina u finom umaku
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Brancinovo oko
Ramstek i salata s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Blagdanska rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke