Meni Search

Na izmaku snaga

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Salata od tune i krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Riža s tunom
Slatki lungić
Čarobni štapići
Svinjski file s povrćem
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Zapečena ricotta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna aromatična torta
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tunom
Vratina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Papreni tart s marelicama
Energetske kuglice s kurkumom
Švicarska juha sa sirom
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Krem juha sa sjemenkama
Senf s paprikama
Tjestenina mediterana
Prežgana juha
Salata od liganja
Empanade s pestom
Grill pirjana piletina s roštilja
Dalmatinske polpete
Rosti
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Riba u bijelom umaku
Srneći file na salatu
Cipar - Lungić na ciparski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Jakobove kapice s umakom
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Gulaš od gljiva
Fiš paprikaš
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Vegetina enchilada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir u košuljici
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada
Pohane paprike
Sočni pureći ražnjići
Piletina na tajlandski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata sa skutom
Polupunjene paprike
Pureći hamburger
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tjestenina u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s kozjim sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta Grill marinada classic

Vegeta Grill marinada classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke