Meni Search

Luda k'o šiba

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Patka s mlincima
Aromatizirani kruh
Teletina s pirjanim povrćem
Teriyaki piletina
Slasni BBQ burgeri
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić u sendviču
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Fiš paprikaš
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jakobove kapice s umakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Hrskavi trokuti
Marinirana pileća krilca s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Vratina s roštilja
Kotlovina
Pikantne mazalice
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Kotleti u pivskom umaku
Piletina sa šafranom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Medeni teleći kotleti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirano svinjsko pečenje
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Špageti s pistacijama
Pečena piletina s limunom
Krem juha sa sjemenkama
Pirjani kunić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Pohana skuta
Riblja juha s Malte
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prežgana juha
Tuna burger
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sunčani užitak mediterana
Marokanska salata s cous-cousom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski file s povrćem
Pašticada s njokima
Hrskave tortice od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke