Meni Search

Luda k'o šiba

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Riblja juha s Malte
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirano svinjsko pečenje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pašticada s njokima
Pohana skuta
Patka s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Sunčani užitak mediterana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s pistacijama
Sendvič s avokadom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prežgana juha
Kotleti u pivskom umaku
Svinjski file s povrćem
Kotlovina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina s roštilja
Srneći file na salatu
Juha od bundeve s jabukom
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Piletina Kiev
Krem juha sa sjemenkama
Jabučni krumpirići s cimetom
Palačinke s nadjevom od riže
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Medeni teleći kotleti
Pašticada
Brownie s kajenskim paprom
Marokanska salata s cous-cousom
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantne mazalice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Slasni BBQ burgeri
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Pizza s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Tuna burger
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Zapečena ricotta
Piletina u pivu
Jakobove kapice s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Polupunjene paprike
Fiš paprikaš
Aromatizirani kruh
Mirisna pureća rolada
Hrskave tortice od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke