Meni Search

Luda k'o šiba

BBQ rebarca sa zapečenim grahom

Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Palamida s čilijem i mangom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina s roštilja
Patka s mlincima
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Riblja juha s Malte
Špageti s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Pašticada
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Jakobove kapice s umakom
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Piletina u pivu
Juha od bundeve s jabukom
Krem juha sa sjemenkama
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Meksička party salata
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sendvič s avokadom
Teletina s pirjanim povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Sočni pureći ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Cous-cous s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotlovina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantne mazalice
Zapečena ricotta
Marinirana pileća krilca s povrćem
Mini shepherd's pie
Piletina s nadjevom od ajvara
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Teriyaki piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sunčani užitak mediterana
Medeni teleći kotleti
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Palačinke s nadjevom od riže
Slasni BBQ burgeri
Pizza s tunom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskave tortice od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hrskava rebarca prelivena Vegeta marinadom servirajte uz popečeni grah i u uživajte u jednostavnosti ukusnog jela.

Sastojci

1 kg svinjskih rebarca
400 g smeđeg graha Podravka
1 Vegeta marinada univerzalna
slatka paprika Podravka
50 g pancete
glavica luka
sol
papar

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
  • 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
  • 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Savjet

Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije.

Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke