Meni Search

Ful nabrijan

BBQ svinjska rebarca u foliji

Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Ražnjići od lososa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke