Meni Search

Ful nabrijan

BBQ svinjska rebarca u foliji

Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Vratina sa sezonskim povrćem
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna rebarca
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Meso s repom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke