Meni Search

Ful nabrijan

BBQ svinjska rebarca u foliji

Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Salata s mora
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Nadjevene lignje
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Dagnje na buzaru
Brancinovo oko
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke