Meni Search

Ful nabrijan

BBQ svinjska rebarca u foliji

Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Dagnje na buzaru
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke