Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s mora
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Piletina na kijevski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Povrtni lonac
Irska janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Zlatna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Turske pizze
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Ossobuco
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke