Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Špageti s ribom
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Meso s repom
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Grill pirjana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Miješani grill
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke