Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Urbana pola
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Turske pizze
Proljetna janjetina
Špageti s ribom
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od blitve
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke