Meni Search

Ful nabrijana

BBQ svinjska rebarca u foliji

Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Odresci od morskog psa
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina s povrćem
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke