Meni Search

Macho

BBQ svinjska rebarca u foliji

Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Kotleti u pivskom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Ribarska popara
Medeni teleći kotleti
Biftek rolice
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća krilca s roštilja
Juha od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Pileći štapići u ketchupu
Pašticada
Dip od južnog voća
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Punjene tikve
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Salata od tune i povrća
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavi trokuti
Hrenovke u panceti
Marinirana piletina s roštilja
Kotlovina
Sočna pureća rolada
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Obojeni hamburger
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti s acetom balsamicom
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani zamotuljci
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina u pivu
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Pita s crnim pivom
Zabavni kineski ravioli
Kotlet s varivom od leće
Odrezak s umakom chimichurri
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Dagnje na buzaru
File steak na povrću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke