Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina u finom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Bruskete s povrćem
Dječje lazanje
Macho hamburger
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek i salata s roštilja
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Manastirski đuveč
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kokošja juha s požirakima
Pašticada s njokima
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke