Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa iz pećnice
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Koprivnički odojak
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke