Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Macho hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Ramstek i salata s roštilja
Zlatna piletina
Svinjski file s grila
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Tjestenina u finom umaku
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke