Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Macho hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Kokošja juha s požirakima
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Ramstek i salata s roštilja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Tjestenina u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Koprivnički odojak
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke