Meni Search

Superman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Macho hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Riba u škartocu
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Ramstek i salata s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada s njokima
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dječje lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke