Meni Search

Superwoman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Lignje na šumskom rižotu
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Punjena teleća prsa
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Slatka patka
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brudet
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Tuna burger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Ljetni lungić
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke