Meni Search

Superwoman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Bakalar s krumpirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke