Meni Search

Superwoman

BBQ svinjska rebarca u foliji

Riba u škartocu
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Teriyaki piletina
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brownie s kajenskim paprom
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Bouillabaisse
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u pivu
Cous-cous s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke