Meni Search

Gladna kao vuk

BBQ svinjska rebarca u foliji

Slatki lungić
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća krilca s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanski čips
Mesna rolada u tijestu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Juha od gljiva
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ribarska popara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Biftek rolice
Ciganski odrezak
Patka s mlincima
Odresci u paketiću
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Kuhano meso s umakom od hrena
Punjena pečenka u vinu
Ramstek s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Neobične punjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Fino varivo v loncu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tortilje pikant
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Macho hamburger
Slatko twist pile
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Sarma sa suhim mesom
Puretina s jabukom iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Špageti s tikvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Obojeni hamburger
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Slasni burger sa slaninom i sirom
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesne okruglice u umaku
Pikantni gulaš
Kotlovina
Sočna Wellington pečenka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina s nadjevom od ajvara
Fino začinjena piletina
Lazanje u tavi
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Meso u woku na indonezijski način
Povrtni lonac
Pureći hamburger
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina u egzotičnom umaku
Vratina s roštilja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hrenovke u panceti
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke