Meni Search

Lagana depra

BBQ svinjska rebarca u foliji

Ražnjići od lososa
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina sa šafranom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Dalmatinska simfonija
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lungić u sendviču
Lazanje u tavi
Juha od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Punjene tikve
Pohani zamotuljci
Palamida s čilijem i mangom
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lungić s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od tune i krastavaca
File steak na povrću
Pečena janjetina s bademima
BBQ Steak & chips
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Sočni pureći ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Sočna aromatična torta
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zimski punč
Piletina s povrćem
Piletina na tajlandski način
Caponata alla Podravka
Salata s okruglicama od sira
Salata od quinoe i povrća
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Glazirana patka s umakom od jabuka
Singapurski ljuti omlet
Teletina s pirjanim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tunom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna salata s piletinom
Nadjevene lignje
Rosti
Salata sa skutom
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto tortice
Polupunjene paprike
Mediteranska rapsodija
Biftek rolice
Marinirana piletina s roštilja
Špageti na kineski način
Švicarska juha sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s lukom
Rajčica s kukuruzom
Svinjski gulaš
Pileći štapići u ketchupu
Teriyaki piletina
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Empanade s pestom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dip od južnog voća
Čarobna ljetna piletina
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riblja juha s Malte
Pečena piletina s limunom
Pita s crnim pivom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Kuhana govedina s umakom od hrena
Senf s paprikama
Pohana skuta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Odresci u umaku s češnjakom
Pohane paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina u finom umaku
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Fino varivo v loncu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Dagnje na buzaru
Ciganski odrezak
Riža s tunom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Sunčani užitak mediterana
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Palačinke s nadjevom od riže
Slasni BBQ burgeri
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni poriluk
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s acetom balsamicom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke