Meni Search

Luda k'o šiba

BBQ svinjska rebarca u foliji

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slasni BBQ burgeri
Palačinke s nadjevom od riže
Riblja juha s Malte
Pizza s tunom
Marinirano svinjsko pečenje
Palamida s čilijem i mangom
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Sendvič s avokadom
Zapečena ricotta
Medeni teleći kotleti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Nadjevene lignje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kotleti u pivskom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Teletina s pirjanim povrćem
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cipar - Lungić na ciparski
Pikantne mazalice
Meksička party salata
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Kotlovina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Tuna burger
Pohana skuta
Pašticada s njokima
Hrskave tortice od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marokanska salata s cous-cousom
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Patka s mlincima
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fiš paprikaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jakobove kapice s umakom
Krem juha sa sjemenkama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lignje s povrćem i smokvama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskavo pečeno pile
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Marinirana pileća krilca s povrćem
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Dječje lazanje
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Mini shepherd's pie
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Sunčani užitak mediterana
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svinjska BBQ rebarca poznata su širom svijeta, a s obzirom na korištenje gotove marinade, nije potrebno gubiti vrijeme na njezinu pripremu.

Sastojci

1 paket Vegeta grill BBQ tekuće marinade
600 g neotkoštenih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada BBQ

Vegeta Grill marinada BBQ

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe60 min

  • 1 Neotkoštena svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill BBQ marinade i umasirajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu. Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
  • 3 Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju u koju ćete ih umotati na način da ostavite malo mjesta tako da meso prodiše i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
  • 4 Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane. Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore tako zamotana 10 minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.

Savjet

Uz pečena svinjska rebarca možete napraviti lagani umak od čvrstog jogurta i na sitno narezanog mladog luka.

Posluživanje

Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk i pržene  krumpiriće.

Male tajne

U trenutku umatanja u aluminijsku foliju možete ostaviti višak mjesta i dodati rebarcima povrće ( mladi luk, paprika, luk na kolutiće).

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke