Meni Search

Ful nabrijan

Belgija - Salade Liégeoise

Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke