Meni Search

Ful nabrijan

Belgija - Salade Liégeoise

Mini lazanje
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vratina sa sezonskim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina laganini
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke