Meni Search

Ful nabrijan

Belgija - Salade Liégeoise

Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s mora
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Dagnje na buzaru
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pašticada s njokima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke