Meni Search

Ful nabrijana

Belgija - Salade Liégeoise

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Urbana pola
Viška pogača
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Riba u bijelom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke