Meni Search

Ful nabrijana

Belgija - Salade Liégeoise

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Lungić s povrćem
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rolice od blitve
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Ossobuco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke