Meni Search

Ful nabrijana

Belgija - Salade Liégeoise

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Prežgana juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Salata Liégeoise vrlo je popularna u Belgiji i predstavlja jedno od tradicionalnih laganih belgijskih jela. Potječe iz pokrajine Liege.

Sastojci

sol
1 kg krumpira
450 g Zamrznutih zelenih mahuna Podravka
100 g Pancete Podravka
50 g maslaca
250 g luka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe45 min

  • 1 U kipuću vodu dodajte prstohvat soli, stavite oguljene cijele krumpire i kuhajte dok ne omekšaju.
  • 2 Za to vrijeme u drugoj posudi zakipite vodu, dodajte mahune i kuhajte na laganoj vatri 8 minuta.
  • 3 U zagrijanu tavu dodajte nasjeckanu pancetu, kratko je popecite i izvadite.
  • 4 Na istoj masnoći popecite luk narezan na rezance.
  • 5 U široj, plićoj tavi rastopite maslac, dodajte krumpir narezan na četvrtine, kratko popecite, dodajte ocijeđene mahune i 1 žlicu Vegete.
  • 6 Lagano promiješajte, popaprite, po potrebi posolite i na laganoj vatri ostavite još 1 – 2 minute.
  • 7 Uklonite s vatre pa pustite da malo odstoji (oko 5 minuta).
  • 8 Na tanjur za posluživanje složite krumpir s mahunama, dodajte popečeni luk i pancetu te poslužite.
  • 9 Po želji gotovoj salati možete dodati malo kiselog vrhnja.

Posluživanje

Možete je poslužiti kao samostalno jelo, toplo predjelo ili uz meso ili ribu s roštilja.

Male tajne

Mahune ocijedite i odmah premjestite u posudu s ledom. Na taj će način mahune zadržati lijepu zelenu boju.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 158.78 20 20
Kalcij mg 101.67 10 10
Kalij mg 941.98 25 25
Pantotenska kiselina mg 0.59 8 8
Niacin mg 4.88 35 24
Vitamin D μg 6.67 3 3
Vitamin A μg 556.22 14 11
Sol g 2.21 0 0
Bjelančevine g 11.21 - -
Vlakna g 7.26 - -
Ugljikohidrati g 29.83 - -
Masti g 15.36 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke