Meni Search

Ful nabrijan

Blagdanska rolada

Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Dagnje na buzaru
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Pašticada s njokima
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke