Meni Search

Ful nabrijan

Blagdanska rolada

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Salata s mora
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Pašticada s njokima
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Dagnje na buzaru
Meso s repom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke