Meni Search

Ful nabrijan

Blagdanska rolada

Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Manastirski đuveč
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Dagnje na buzaru
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke