Meni Search

Ful nabrijan

Blagdanska rolada

Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Urbana pola
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Dagnje na buzaru
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Riba u bijelom umaku
Sočna pureća rolada
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Grdobina s povrćem
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke