Meni Search

Ful nabrijan

Blagdanska rolada

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Pašticada s njokima
Meso s repom
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke