Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Odresci u umaku s češnjakom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Turske pizze
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Odresci od morskog psa
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Viška pogača
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke