Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Hrskava pileća krilca
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Sočna rebarca
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Viška pogača
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke