Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Urbana pola
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Ossobuco
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke