Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Piletina Kiev
Salata s mora
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Piletina laganini
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Roštilj s umakom Romesco
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Urbana pola
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke