Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Lagana sarma
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Viška pogača
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Piletina na kijevski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Ossobuco
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke