Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Roštilj s umakom Romesco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hlebinska i pretepena juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Salata od liganja
Povrtni lonac
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Viška pogača
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke