Meni Search

Ful nabrijana

Blagdanska rolada

Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Kuhano meso s umakom od hrena
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Mediteranski kruščić s lovorom
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Ossobuco
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Viška pogača
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Salata s mora
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Meksička party salata
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke