Meni Search

Macho

Blagdanska rolada

Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Juha od gljiva
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Salata od tune i povrća
Macho hamburger
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slasni BBQ burgeri
Ljetni ražnjići
Medeni teleći kotleti
Kotlet s varivom od leće
Pileća krilca s Coca-Colom
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s acetom balsamicom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Bakalar s krumpirom
Punjene tikve
Roštilj s umakom Romesco
File steak na povrću
Slatki lungić
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Šampinjoni u palačinki
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Delikatesna junetina na češki
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Pileći štapići u ketchupu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća krilca s roštilja
Pureća rolada s mlincima
Pizza s tunom
Piletina sa šafranom
Kotleti u pivskom umaku
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Govedina s lukom
Rebarca s grilla
Odrezak s umakom chimichurri
Teriyaki piletina
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Pita s crnim pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Hrenovke u panceti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Marinirano svinjsko pečenje
Tjestenina fuži s tartufima
Kotlovina
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke