Meni Search

Superman

Blagdanska rolada

Ljetni lungić
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete od cvjetače
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Macho hamburger
Koprivnički odojak
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Teriyaki piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Ljetni ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke