Meni Search

Superman

Blagdanska rolada

Piletina s kozjim sirom
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Tjestenina u finom umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Kokošja juha s požirakima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa iz pećnice
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke