Meni Search

Superman

Blagdanska rolada

Meksička party salata
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Koprivnički odojak
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Slatka patka
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Tjestenina u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Mini lazanje
Skandinavske rolice s cimetom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke