Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Brudet
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Energetske kuglice s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Bouillabaisse
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke