Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Male teleće pitice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Bouillabaisse
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Tuna burger
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Brudet
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Marinirane srdele
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke