Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignji po gosposki
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Slatka patka
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Energetske kuglice s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Marinirane srdele
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bouillabaisse
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke