Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Mirisna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Lignji po gosposki
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Slatka patka
Svinjski file s grila
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Obojeni hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke