Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Slatka patka
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Tuna burger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke