Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brudet
Riblji ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Cous-cous s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s dagnjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke