Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Piletina Kiev
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Brudet
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Hrskava pileća krilca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Pašticada voli penne a ti mene
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke