Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Brudet
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani tofu s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Mini lazanje
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Tuna burger
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Gulaš od oslića i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke