Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Svinjski gulaš
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirane srdele
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Brudet
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke