Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brudet
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Tuna burger
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
BBQ cheeseburger
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bakalar s krumpirom
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke