Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Mini lazanje
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Slatka patka
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Energetske kuglice s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke