Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Rebarca s grilla
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Pašticada voli penne a ti mene
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Bruskete od cvjetače
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lazanje u tavi
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Svinjski file s grila
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Bouillabaisse
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblji ražnjići
Tuna burger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižoto s dagnjama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke