Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tuna burger
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s grila
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Brudet
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Cous-cous s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke