Meni Search

Superwoman

Blagdanska rolada

Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Bakalar s krumpirom
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Marinirane srdele
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Rebarca s graškom
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Rižini ravioli s mozzarellom
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Bouillabaisse
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Učinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s prilogom od povrća, preliveno s umakom od pečenja bit će to prava gozba.

Sastojci

800 g purećih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog Podravka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Pureća prsa stanjite tako da dobijete jedan veći odrezak, lagano potucite i pospite paprom.
  • 2 Uz rub gdje ćete početi rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.
  • 3 Posložite pola količine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
  • 4 Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku foliju te stavite peći u posudu za pečenje i podlijte s malo vode.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
  • 6 Dok se puretina peče očistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipuću vodu.
  • 7 Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na četvrtine pa stavite kuhati sve zajedno do kraja.
  • 8 Povrće ocijedite, dodajte sitno narezani češnjak pa začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Savjet

Meso razrežite i potucite preko prozirne folije da nježno meso lakše rastučete.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijte sokom od pečenja (koji će ostati u foliji nakon pečenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke