Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Salata sa skutom
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice
Slatki lungić
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Pileća prsa iz pećnice
Pita s crnim pivom
Piletina sa šafranom
Rižoto tortice
Piletina u finom mediteranskom umaku
Empanade s pestom
Hrskava pileća krilca
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Pohani zamotuljci
Špageti s acetom balsamicom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Umak od limete (Molho de limao)
Kineska juha s račićima i gljivama
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Slasni BBQ burgeri
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ciganski odrezak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći štapići u ketchupu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranska rapsodija
Juha od kelja sa sirom
Singapurski ljuti omlet
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje u tavi
Dip od južnog voća
Zabavni kineski ravioli
BBQ Steak & chips
Lungić s povrćem
Riblja juha s Malte
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Mirisni prilog iz pećnice
Senf s paprikama
Rajčica s kukuruzom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Hrenovke u panceti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Riža s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od rikule i račića
Piletina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uskršnja šunka na zabavan način
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Rižoto na španjolski način
Finska - Juha s lososom
Biftek rolice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uzbudljivi kolač od blitve
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Salata od quinoe i povrća
Grill vratina u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od tune i krastavaca
Rosti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Povrtni lonac
Popečci od bulgura s umakom
Marinirana piletina s roštilja
Zimski punč
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mladi krumpir s ajvarom
Grčka seljačka salata
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata s okruglicama od sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s neobičnim preljevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od bundeve s jabukom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sunčani užitak mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s pistacijama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pohana skuta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Teletina s pirjanim povrćem
Polupunjene paprike
Pečena janjetina s bademima
Voćna salata s piletinom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Dječje lazanje
Punjene tikve
Juha od gljiva
Bugarska pita od krumpira
File steak na povrću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Hrskave tortice od krumpira
Dagnje na buzaru
Piletina na tajlandski način
Zapečeni poriluk
Švicarska juha sa sirom
Teriyaki piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke