Meni Search

Lagana depra

Blagdanski rižoto s bakalarom

Švicarska juha sa sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Palačinke s nadjevom od riže
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Singapurski ljuti omlet
Cous-cous s povrćem
Lungić s povrćem
Grčka seljačka salata
Piletina sa šafranom
Juha od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dalmatinska simfonija
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna salata s piletinom
Dip od južnog voća
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s grilla
Zanimljiva salata s kikirikijem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Zabavni kineski ravioli
Hrenovke u panceti
Mediteranska rapsodija
Rosti
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Riblja juha s Malte
Punjene tikve
Povrtni lonac
Marinirano svinjsko pečenje
Dagnje na buzaru
Pečena piletina s limunom
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Palamida s čilijem i mangom
Hrskave tortice od krumpira
Juha od kelja sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Salata s neobičnim preljevom
Špinatova juha s feta sirom
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Hrskava pileća krilca
Sunčani užitak mediterana
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fino varivo v loncu
Caponata alla Podravka
Pečena janjetina s bademima
Riža s tunom
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina u finom umaku
Pohane paprike
Sočna aromatična torta
Rajčica s kukuruzom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Teletina s pirjanim povrćem
Zapečeni poriluk
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od rikule i račića
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata s cous-cousom
Biftek rolice
Fina pikantna piletina
Govedina s lukom
Slatki lungić
Piletina u finom mediteranskom umaku
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata sa skutom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Crveno ljetno varivo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Šampinjoni u palačinki
Ciganski odrezak
Lungić u sendviču
Rižoto na španjolski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Piletina Kiev
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Salata od tune i krastavaca
Glazirana patka s umakom od jabuka
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
File steak na povrću
Špageti s acetom balsamicom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Senf s paprikama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohana skuta
Grdobina u pikantnoj šalši
Pita s crnim pivom
BBQ Steak & chips
Salata s okruglicama od sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Empanade s pestom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina na tajlandski način
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bakalar se najčešće priprema na badnju večer. Želite li ga isprobati na malo drugačiji način, pripremite ovaj kremasti rižoto i uživajte u spoju različitih okusa!

Sastojci

600 g fileta bakalara
250 g Riže Arborio Podravka
1 komorač
150 ml slatkog vrhnja
200 ml bijelog vina
50 ml prošeka
60 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog kopra
1 žličica Senfa estragon Podravka
1 žličica nasjeckanog ružmarina
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Ploške komorača posolite i kratko popecite na zagrijanom ulju. Odložite ih na tanjur.
  • 2 Na istom ulju popecite narezane odreske bakalara, dodajte Vegetu mediteran, podlijte vinom, dodajte napola kuhanu rižu, nasjeckani ružmarin i pustite da se kratko pirja.
  • 3 Rižoto podlijte prošekom i sve lagano protresite. Dodajte vrhnje pomiješano sa senfom, posolite i popaprite.
  • 4 Po rižotu posložite pečeni komorač, poklopite i ostavite stajati oko 5 minuta.

Savjet

Na kraju pirjanja rižotu možete dodati 1-2 žlice limunova soka.

Arborio riža odličan je izbor za pripremu rižota jer sadrži visoki udio škroba koji se miješanjem i podlijavanjem oslobađa i stvara kremastu strukturu rižota te je i razlog apsorpcije velike količine vode bez posebnog produljenja perioda kuhanja.   

 

Posluživanje

Prije posluživanja rižoto pospite nasjeckanim koprom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1014.69 127 127
Kalcij mg 228.11 23 23
Kalij mg 1704.18 46 46
Niacin mg 19.79 141 99
Vitamin C mg 8.68 12 10
Vitamin D μg 209.12 105 105
Vitamin A μg 323.09 8 6
Sol g 18.48 1 1
Bjelančevine g 64.28 - -
Vlakna g 1.77 - -
Ugljikohidrati g 41.78 - -
Masti g 14.7 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke