Meni Search

Superwoman

Bouillabaisse

Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Punjena teleća prsa
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Skuhajte veće komade fine bijele ribe, kozica i školjki iz mora i uživajte u bogatstvu iz predivnog plavetnila.

Sastojci

600 g bijele ribe
250 g kozica
300 g školjki
800 g Pelata Podravka
300 g komorača
200 g poriluka
150 g stapki celera
150 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
2 žlice narezanog vlasca
2 lista Vegeta Maestro lovora
prstohvat šafrana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 10 osobe40 min

  • 1 U veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kada se zagrije dodajte nasjeckani češnjak, sitnije narezani luk i pržite da se lagano zažute.
  • 2 Dodajte poriluk narezan na kolutiće, stapke celera narezane na ploške, sitnije narezani komorač i lagano popržite dok povrće ne omekša.
  • 3 Pelate narežite na veće komade i zajedno s umakom dodajte povrću. Zalijte s toliko vode da taman prelije povrće, popaprite, posolite, dodajte šafran, lovorov list, usitnjeni svježi timijan i pustite da zakuha.
  • 4 Dodajte očišćenu i opranu ribu narezanu na veće komade, kozice, dobro očišćene i isprane školjke, pospite Vegetom, lagano izmiješajte i kuhajte 10-15 minuta. Po potrebi dolijte vode.

Posluživanje

Pospite narezanim vlascem i poslužite uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.94 35 35
Kalcij mg 145.56 15 15
Kalij mg 836.88 23 23
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 6.76 48 34
Vitamin D μg 0.37 0 0
Vitamin A μg 669.91 17 13
Sol g 0.31 0 0
Bjelančevine g 19.89 - -
Vlakna g 2.7 - -
Ugljikohidrati g 14.88 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.33 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.92 - -
- zasićene masne kiseline g 1.13 - -
Masti g 6.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke