Meni Search

Superwoman

Bouillabaisse

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Brudet
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Pileći gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Kroketi od piletine
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Pogača sa sardinom
Pašticada voli penne a ti mene
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Špageti mediteraneo
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Skuhajte veće komade fine bijele ribe, kozica i školjki iz mora i uživajte u bogatstvu iz predivnog plavetnila.

Sastojci

600 g bijele ribe
250 g kozica
300 g školjki
800 g Pelata Podravka
300 g komorača
200 g poriluka
150 g stapki celera
150 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
2 žlice narezanog vlasca
2 lista Vegeta Maestro lovora
prstohvat šafrana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 10 osobe40 min

  • 1 U veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kada se zagrije dodajte nasjeckani češnjak, sitnije narezani luk i pržite da se lagano zažute.
  • 2 Dodajte poriluk narezan na kolutiće, stapke celera narezane na ploške, sitnije narezani komorač i lagano popržite dok povrće ne omekša.
  • 3 Pelate narežite na veće komade i zajedno s umakom dodajte povrću. Zalijte s toliko vode da taman prelije povrće, popaprite, posolite, dodajte šafran, lovorov list, usitnjeni svježi timijan i pustite da zakuha.
  • 4 Dodajte očišćenu i opranu ribu narezanu na veće komade, kozice, dobro očišćene i isprane školjke, pospite Vegetom, lagano izmiješajte i kuhajte 10-15 minuta. Po potrebi dolijte vode.

Posluživanje

Pospite narezanim vlascem i poslužite uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.94 35 35
Kalcij mg 145.56 15 15
Kalij mg 836.88 23 23
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 6.76 48 34
Vitamin D μg 0.37 0 0
Vitamin A μg 669.91 17 13
Sol g 0.31 0 0
Bjelančevine g 19.89 - -
Vlakna g 2.7 - -
Ugljikohidrati g 14.88 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.33 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.92 - -
- zasićene masne kiseline g 1.13 - -
Masti g 6.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke