Meni Search

Superwoman

Bouillabaisse

Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Pogača sa sardinom
Ljetni lungić
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Skuhajte veće komade fine bijele ribe, kozica i školjki iz mora i uživajte u bogatstvu iz predivnog plavetnila.

Sastojci

600 g bijele ribe
250 g kozica
300 g školjki
800 g Pelata Podravka
300 g komorača
200 g poriluka
150 g stapki celera
150 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
2 žlice narezanog vlasca
2 lista Vegeta Maestro lovora
prstohvat šafrana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 10 osobe40 min

  • 1 U veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kada se zagrije dodajte nasjeckani češnjak, sitnije narezani luk i pržite da se lagano zažute.
  • 2 Dodajte poriluk narezan na kolutiće, stapke celera narezane na ploške, sitnije narezani komorač i lagano popržite dok povrće ne omekša.
  • 3 Pelate narežite na veće komade i zajedno s umakom dodajte povrću. Zalijte s toliko vode da taman prelije povrće, popaprite, posolite, dodajte šafran, lovorov list, usitnjeni svježi timijan i pustite da zakuha.
  • 4 Dodajte očišćenu i opranu ribu narezanu na veće komade, kozice, dobro očišćene i isprane školjke, pospite Vegetom, lagano izmiješajte i kuhajte 10-15 minuta. Po potrebi dolijte vode.

Posluživanje

Pospite narezanim vlascem i poslužite uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.94 35 35
Kalcij mg 145.56 15 15
Kalij mg 836.88 23 23
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 6.76 48 34
Vitamin D μg 0.37 0 0
Vitamin A μg 669.91 17 13
Sol g 0.31 0 0
Bjelančevine g 19.89 - -
Vlakna g 2.7 - -
Ugljikohidrati g 14.88 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.33 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.92 - -
- zasićene masne kiseline g 1.13 - -
Masti g 6.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke