Meni Search

Superwoman

Bouillabaisse

Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s grilla
Gulaš od oslića i povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Salata s mljevenim mesom
Pašticada voli penne a ti mene
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Riblji ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Skuhajte veće komade fine bijele ribe, kozica i školjki iz mora i uživajte u bogatstvu iz predivnog plavetnila.

Sastojci

600 g bijele ribe
250 g kozica
300 g školjki
800 g Pelata Podravka
300 g komorača
200 g poriluka
150 g stapki celera
150 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
2 žlice narezanog vlasca
2 lista Vegeta Maestro lovora
prstohvat šafrana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Vegete

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 10 osobe40 min

  • 1 U veći lonac ili kotlić ulijte maslinovo ulje. Kada se zagrije dodajte nasjeckani češnjak, sitnije narezani luk i pržite da se lagano zažute.
  • 2 Dodajte poriluk narezan na kolutiće, stapke celera narezane na ploške, sitnije narezani komorač i lagano popržite dok povrće ne omekša.
  • 3 Pelate narežite na veće komade i zajedno s umakom dodajte povrću. Zalijte s toliko vode da taman prelije povrće, popaprite, posolite, dodajte šafran, lovorov list, usitnjeni svježi timijan i pustite da zakuha.
  • 4 Dodajte očišćenu i opranu ribu narezanu na veće komade, kozice, dobro očišćene i isprane školjke, pospite Vegetom, lagano izmiješajte i kuhajte 10-15 minuta. Po potrebi dolijte vode.

Posluživanje

Pospite narezanim vlascem i poslužite uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.94 35 35
Kalcij mg 145.56 15 15
Kalij mg 836.88 23 23
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 6.76 48 34
Vitamin D μg 0.37 0 0
Vitamin A μg 669.91 17 13
Sol g 0.31 0 0
Bjelančevine g 19.89 - -
Vlakna g 2.7 - -
Ugljikohidrati g 14.88 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 1.33 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.92 - -
- zasićene masne kiseline g 1.13 - -
Masti g 6.87 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke