Meni Search

Ful nabrijan

Brancinovo oko

Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Salata od liganja
Krem juha od tikvica
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Salata s mora
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke