Meni Search

Ful nabrijan

Brancinovo oko

Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vratina sa sezonskim povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke