Meni Search

Ful nabrijan

Brancinovo oko

Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Urbana pola
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rolice od blitve
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Pašticada s njokima
Kobasica u pivu i pecivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Sočna rebarca
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke