Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Sendvič s avokadom
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Prežgana juha
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Urbana pola
Piletina na kijevski način
Mini shepherd's pie
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Povrtni lonac
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Sočna pureća rolada
Odresci od morskog psa
Okruglice u umaku od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke