Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Miješani grill
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Grdobina s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Piletina na kijevski način
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke