Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Mesne okruglice
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetni ražnjići
Špageti s ribom
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni lonac
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Meksička party salata
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci u umaku s češnjakom
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Blagdanska rolada
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke