Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lagana sarma
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Pogača sa sardinom
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Ljetni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić u sendviču
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zabavni kineski ravioli
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Ossobuco
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke