Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Lazanje s lignjama
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Ossobuco
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke