Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Turske pizze
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s manistrom u škartocu
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Špageti s ribom
Tjestenina fuži s tartufima
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Urbana pola
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Prežgana juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke