Meni Search

Ful nabrijana

Brancinovo oko

Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina Kiev
Odresci od morskog psa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Turske pizze
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Meso s repom
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza s tunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Ossobuco
Viška pogača
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke