Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Macho hamburger
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Pileća prsa iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Koprivnički odojak
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke