Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Salata s mljevenim mesom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Piletina s kozjim sirom
Koprivnički odojak
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Tjestenina u finom umaku
Manastirski đuveč
Bruskete od cvjetače
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Kokošja juha s požirakima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjevene lignje
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slatka patka
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke