Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Ramstek s povrćem
Koprivnički odojak
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Tjestenina u finom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teriyaki piletina
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Ramstek i salata s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Brusketa s avokadom
Macho hamburger
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kokošja juha s požirakima
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pašticada s njokima
Dječje lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke