Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Koprivnički odojak
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći gulaš
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Ramstek i salata s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Bruskete od cvjetače
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke