Meni Search

Superman

Brancinovo oko

Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatka patka
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa iz pećnice
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Macho hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke