Meni Search

Luda k'o šiba

Brancinovo oko

Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Pašticada
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Jakobove kapice s umakom
Brownie s kajenskim paprom
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskave tortice od krumpira
Pečena piletina s limunom
Cipar - Lungić na ciparski
Marinirano svinjsko pečenje
Male teleće pitice
Medeni teleći kotleti
Marinirana pileća krilca s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fiš paprikaš
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s mascarponeom
Patka s mlincima
Kotlovina
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Riblja juha s Malte
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slasni BBQ burgeri
Teriyaki piletina
Irska janjetina
Krem juha sa sjemenkama
Pikantne mazalice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Juha od bundeve s jabukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Kineska juha s račićima i gljivama
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sunčani užitak mediterana
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti s pistacijama
Hrskavo pečeno pile
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Pohani zamotuljci
Pašticada s njokima
Zapečena ricotta
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke