Meni Search

Luda k'o šiba

Brancinovo oko

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marokanska salata s cous-cousom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Male teleće pitice
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marinirano svinjsko pečenje
Vratina s roštilja
Dječje lazanje
Pohana skuta
Lignje s povrćem i smokvama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pikantne mazalice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kotlovina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Krem juha sa sjemenkama
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Piletina s mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Jakobove kapice s umakom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Riblja juha s Malte
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Kineska juha s račićima i gljivama
Fiš paprikaš
Mini shepherd's pie
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisna pureća rolada
Medeni teleći kotleti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Irska janjetina
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od bundeve s jabukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palamida s čilijem i mangom
Patka s mlincima
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Sunčani užitak mediterana
Hrskavo pečeno pile
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s pistacijama
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sendvič s avokadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cipar - Lungić na ciparski
Lungić u sendviču
Hrskave tortice od krumpira
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Prežgana juha
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
Marinirana pileća krilca s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke