Meni Search

Luda k'o šiba

Brancinovo oko

Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti na kineski način
Palamida s čilijem i mangom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Sunčani užitak mediterana
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirano svinjsko pečenje
Irska janjetina
Vratina s roštilja
Kotlovina
Mini shepherd's pie
Piletina s mascarponeom
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Marokanska salata s cous-cousom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Cipar - Lungić na ciparski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti s pistacijama
Male teleće pitice
Pohani zamotuljci
Zapečena ricotta
Jakobove kapice s umakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Kineska juha s račićima i gljivama
Dječje lazanje
Kotleti u pivskom umaku
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Krem juha sa sjemenkama
Polupunjene paprike
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
Roštilj s umakom Romesco
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Bugarska pita od krumpira
Pašticada
Teriyaki piletina
Medeni teleći kotleti
Šampinjoni u palačinki
Patka s mlincima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Mirisna pureća rolada
Pikantne mazalice
Aromatizirani kruh
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Modelirajte svitke od filea ribe, popunite ih rezancima od povrća i pripremite ovo divno jelo kojem će kapi limuna i pire od komorača dati svježinu, a umak s vinom i maslinovim uljem zaokružiti će okuse Mediterana.

Sastojci

4 brancina od 250 do 300 g (može i filete)
1 žlica Vegete Mediteran
sok od jednog limuna
100 g mrkve
100 g tikvica
2 češnja češnjaka
1 Temeljac za riblja jela Podravka
200 g komorača
300 g krumpira
60 g blitve
Za umak:
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja
1 žlica Gussnela Dolcela
100 ml vina
1 žličica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Ribu filetirajte, pospite Vegetom Mediteran, nakapajte polovicom limunova soka i stavite marinirati. Mrkvu i tikvicu narežite na rezance.
  • 2 Iz filea napravite svitak u kojega ste stavili na rezance narezanu mrkvu i tikvice, pričvrstite štapićem za ražnjić.
  • 3 U kipuću vodu stavite ostatak narezanog povrća, krišku limuna, češnjak i temeljac za riblja jela.
  • 4 Kad zakuha, dodajte svitke od brancina i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

Za umak:

  • 1 U zagrijanu tavu stavite vrhnje za kuhanje, podlijte s malo temeljca u kojoj se kuha riba i naribajte češnjak. Prokuhajte, dodajte Gussnel razmućen u malo vode, vino i Vegetu Mediteran, još kratko prokuhajte.
  • 2 Za pire, u posoljenoj vodi skuhajte komorač i krumpir, ocijedite vodu i pripremite pire.

Savjet

Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo umaka, pire od komorača i krumpira, list kuhane blitve, svitak od brancina i poslužite

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke