Meni Search

Kad vam se brownie "ušeta" u život pojam obožavanog kolača poprima drugu dimenziju, a tajna se krije u kajenskom papru.

Sastojci

180 g maslaca
100 g čokolade
100 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
30 g Kakaa u prahu Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
1 žličica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
1 žličica Vegeta Maestro kajenskog papra
60 g mljevenih badema
3 jaja
140 g šećera

Koristili smo

Kajenski papar

Kajenski papar

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 50 min

  • 1 Maslac zagrijte, maknite s vatre i u njega umiješajte čokoladu natrganu na kockice. Promiješajte da se čokolada otopi pa ostavite sa strane.
  • 2 Brašnu dodajte sol, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet, kajenski papar, bademe i dobro promiješajte.
  • 3 Jaja i šećer izmiješajte, umiješajte otopljenu čokoladu i na kraju smjesu s brašnom. Izlijte u namašćenu i brašnom posipanu posudu za pečenje (28 cm × 18 cm).
  • 4 Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.

Savjet

Prije pečenja po površini smjese naribajte čokoladu.

Posluživanje

Brownie narežite na kocke i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 2529.61 316 316
Kalij mg 1887.59 51 51
Niacin mg 20.64 147 103
Vitamin D μg 178.8 89 89
Vitamin A μg 6517.8 163 130
Sol g 1.15 0 0
Ugljikohidrati g 311.21 - -
Masti g 237.35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke