Meni Search

Ful nabrijan

Brusketa s avokadom

Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Sočna rebarca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke