Meni Search

Ful nabrijan

Brusketa s avokadom

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Miješani grill
Pirjani kunić
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Vratina sa sezonskim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Dagnje na buzaru
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke