Meni Search

Ful nabrijan

Brusketa s avokadom

Račići na posteljici od povrća
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa sezonskim povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dagnje na buzaru
Fileti lososa u finom umaku
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pašticada s njokima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke