Meni Search

Ful nabrijan

Brusketa s avokadom

Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Dagnje na buzaru
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pašticada s njokima
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Salata od liganja
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Salata s mora
Uzbudljivi kolač od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke