Meni Search

Ful nabrijan

Brusketa s avokadom

Irska janjetina
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Dagnje na buzaru
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Lagana sarma
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke