Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Urbana pola
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Turske pizze
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Piletina laganini
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Hrskava pileća krilca
Grill povrće na salatu
Špageti s ribom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s manistrom u škartocu
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke