Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Sendvič s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Sočna rebarca
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Viška pogača
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Lazanje s lignjama
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Turske pizze
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke