Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Urbana pola
Blagdanska rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Bugarska pita od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Pirjani kunić
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke