Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Lagana sarma
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Ossobuco
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke