Meni Search

Ful nabrijana

Brusketa s avokadom

Viška pogača
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Meksička party salata
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Ossobuco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prežgana juha
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke