Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto tortice
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Savici sa špinatom i satricom od sira
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill povrće na salatu
Kineska juha s račićima i gljivama
Bugarska pita od krumpira
Juha od rikule i račića
Polpete od slanutka s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u košuljici
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje i tikvice na štapiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Oslić s maslinama
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetina enchilada
Govedina s lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Senf s paprikama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Lignje punjene crvenim radićem
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Žuti medaljoni
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od soma
Juha od bundeve s jabukom
Mirisni prilog iz pećnice
Zapečena ricotta
Roštilj s umakom Romesco
Kozice s rižom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Vege odresci s marinadom
Sočna Wellington pečenka
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Juha od cvjetače i camemberta
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od bulgura s umakom
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Rosti
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje na šumskom rižotu
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke