Meni Search

Okrećem novi list

Brusketa s avokadom

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Mesne okruglice u umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od soma
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cous-cous s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Polpete od slanutka s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje i tikvice na štapiću
Čarobni štapići
Palačinke s nadjevom od riže
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
Popečci od cvjetače
Pohane paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od rikule i račića
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Marokanska salata s cous-cousom
Senf s paprikama
Mirisni prilog iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohana skuta
Rižoto s tunom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Govedina s lukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Bruskete od cvjetače
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Žuti medaljoni
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s mascarponeom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Rosti
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Raskošna ljetna tava
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Špageti na kineski način
Mesne okruglice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Rižoto na španjolski način
Vegetina enchilada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Oslić s maslinama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni ražnjići
Salata u košaricama od parmezana
Čudotvorni čaj za detoks
Ljubavne šurlice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Papreni tart s marelicama
Salata od tune i povrća
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u košuljici
Lignje punjene crvenim radićem
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna Wellington pečenka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke