Meni Search

Superman

Brusketa s avokadom

Riba u škartocu
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Pašticada s njokima
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Koprivnički odojak
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Tuna burger
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Kokošja juha s požirakima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke