Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Pogača sa sardinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Sočna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Brudet
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Marinirane srdele
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Punjena teleća prsa
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke