Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brudet
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Bruskete od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke