Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s grila
Ramstek s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teriyaki piletina
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke