Meni Search

Superwoman

Brusketa s avokadom

Mirisna pureća rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Tuna burger
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brudet
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Marinirane srdele
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Umjesto standardnih grickalica otkrivamo vam novi maleni zalogajčić kojim ćete uveseliti goste i ukućane. Jednostavno kriške kruha premažite omekšanim maslacem, mješavinom Vegete Mediteran i pecite u pećnici, a nadjev od avokada, rajčica i bosiljka rasporedite po pečenim kruščićima.

Sastojci

Za nadjev:
600 g avokada (2 komada)
450 g rajčica
100 g luka
1 žlica svježeg bosiljka
3 žlice limunova soka
Za bruskete:
650 g kruha (16 kriški)
150 g maslaca
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 8 osobe45 min

Za nadjev:

  • 1 Avokada ogulite i narežite na manje kocke, a rajčicu operite, očistite od koštica, narežite na kockice i pomiješajte s avokadom.
  • 2 Luk sitno narežite i zajedno s bosiljkom narežite na trakice i limunovim sokom umiješajte u avokado.
  • 3 Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 20-30 minuta da se okusi prožmu.

Za bruskete:

  • 1 Kruh narežite na 16 kriški debljine oko 1,5 cm.
  • 2 Omekšani maslac dobro pomiješajte s 1 žlicom Vegete Mediteran i njime premažite kriške kruha.
  • 3 Tako namazani kruh stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 5-6 minuta.

Savjet

Oguljeni i narezani avokado pokapajte s malo limunova soka kako ne bi izgubio boju.

Posluživanje

Pripremljeni nadjev rasporedite po pečenim kruščićima i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 176.46 22 22
Kalcij mg 111.92 11 11
Kalij mg 788.6 21 21
Pantotenska kiselina mg 1.26 18 18
Niacin mg 7.19 51 36
Vitamin C mg 20.42 27 23
Vitamin A μg 1433.64 36 29
Sol g 2.33 0 0
Bjelančevine g 9.95 - -
Vlakna g 8.18 - -
Ugljikohidrati g 48.75 - -
Masti g 30.24 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke