Meni Search

Okrećem novi list

Bruskete od cvjetače

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Raskošna ljetna tava
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto na španjolski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Oslić s maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Sočna Wellington pečenka
Uskršnja šunka na zabavan način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Fina pikantna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Kozice s rižom
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u košuljici
Goveđa rebarca sa zeljem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Govedina s lukom
Crveno ljetno varivo
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice u umaku
Popečci od cvjetače
Zapečena ricotta
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s pistacijama
Juha od cvjetače i camemberta
Pohane paprike
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Žuti medaljoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Njemačka - Jetrica s jabukama
Papreni tart s marelicama
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rosti
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Ražnjići od lososa
Velika Britanija - Pastirska pita
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s mascarponeom
Mediteranski špageti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Janjetina na padelu
Senf s paprikama
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Salata s mora
Rižoto tortice
Roštilj s umakom Romesco
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Vegetina enchilada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Pileći gulaš
Lignje i tikvice na štapiću
Zabavni kineski ravioli
Rolice od soma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke