Meni Search

Okrećem novi list

Bruskete od cvjetače

Senf s paprikama
Pečena piletina s limunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Kaštelanski makaruni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto tortice
Rižoto s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ražnjići od lososa
Kineska juha s račićima i gljivama
Rosti
Rolice od soma
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Uzbudljivi kolač od blitve
Oslić s maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Španjolski migas s bundevom
Kozice s rižom
Sočna rebarca
Krumpir u košuljici
Vege odresci s marinadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Rižoto na španjolski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prilog od prokulica
Lignje i tikvice na štapiću
Grill povrće na salatu
Pileća prsa iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Polpete od slanutka s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Sočna Wellington pečenka
Mesne okruglice u umaku
Salata od quinoe i povrća
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Govedina s lukom
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice
Papreni tart s marelicama
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Empanade s pestom
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Pohana skuta
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s mora
Salata od tune i povrća
Salata u košaricama od parmezana
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Čarobni štapići
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od bulgura s umakom
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zimski punč
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke