Meni Search

Okrećem novi list

Bruskete od cvjetače

Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Papreni tart s marelicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od cvjetače i camemberta
Rižoto tortice
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rolice od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Kineska juha s račićima i gljivama
Zimski punč
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od bulgura s umakom
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Oslić s maslinama
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna aromatična torta
Sočna rebarca
Krumpir u košuljici
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od tune i povrća
Rižoto s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Male teleće pitice
Prilog od prokulica
Lignje i tikvice na štapiću
Pohana skuta
Lignje na šumskom rižotu
Polupunjene paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kaštelanski makaruni
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Voćna juha od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rosti
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Rolice od soma
Mesne okruglice u umaku
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Crveno ljetno varivo
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski špageti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grčka seljačka salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobni štapići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Empanade s pestom
Polpete od slanutka s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Pileći gulaš
Uskršnja šunka na zabavan način
Senf s paprikama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fina pikantna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Ražnjići od lososa
Špageti na kineski način
Rižoto na španjolski način
Janjetina na padelu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Čudotvorni čaj za detoks
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke