Meni Search

Okrećem novi list

Bruskete od cvjetače

Fina pikantna piletina
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s mascarponeom
Rosti
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Zimski punč
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill povrće na salatu
Raskošna ljetna tava
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetina enchilada
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od soma
Rižoto tortice
Pohana skuta
Zabavni kineski ravioli
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Salata od quinoe i povrća
Prežgana juha
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljubavne šurlice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Lignje i tikvice na štapiću
Caponata alla Podravka
Sočna aromatična torta
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna rebarca
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čudotvorni čaj za detoks
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s neobičnim preljevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Polupunjene paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Senf s paprikama
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Prilog od prokulica
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Crveno ljetno varivo
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata s cous-cousom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohane paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rolice od blitve
Sočna Wellington pečenka
Mini lazanje
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Žuti medaljoni
Rižoto s tunom
Papreni tart s marelicama
Mirisni prilog iz pećnice
Grčka seljačka salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Kozice s rižom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke