Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Piletina s mascarponeom
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Svinjski gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Kokošja juha s požirakima
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke