Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Svinjski gulaš
Tuna burger
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina u finom umaku
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Koprivnički odojak
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Macho hamburger
Finska - Juha s lososom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke