Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Piletina sa šafranom
Macho hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Ljetni lungić
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Kokošja juha s požirakima
Pileći bataci s umakom od luka
Koprivnički odojak
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tuna burger
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjski file s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke