Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Macho hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Mladi krumpir s ajvarom
Kokošja juha s požirakima
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek i salata s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke