Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

BBQ cheeseburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Kokošja juha s požirakima
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Ramstek i salata s roštilja
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Pileća prsa iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke