Meni Search

Superman

Bruskete od cvjetače

Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek i salata s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Pašticada s njokima
Macho hamburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
BBQ cheeseburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s nadjevom od ajvara
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke