Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Brudet
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Popečci od cvjetače
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto s tri vrste gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke