Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Pureća rolada s mlincima
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Odresci s umakom od kupina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Svinjski file s povrćem
Pogača sa sardinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Marinirane srdele
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Riblji ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći bataci s umakom od luka
Gulaš od oslića i povrća
Pašticada voli penne a ti mene
Brudet
Srneći file na salatu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke