Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file s grila
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Slatka patka
Tuna burger
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Brudet
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke