Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Brancinovo oko
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Gulaš od oslića i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Bouillabaisse
Ljetni lungić
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brudet
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Riblji ražnjići
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke