Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Brudet
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Obojeni hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Male teleće pitice
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Hrskavi trokuti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Ramsteak u seksi umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke