Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini shepherd's pie
Špageti mediteraneo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Srneći file na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Bouillabaisse
BBQ cheeseburger
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke