Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Goveđa rebarca sa zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brudet
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Obojeni hamburger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje u tavi
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke