Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Bakalar s krumpirom
Riblji ražnjići
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Brudet
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke