Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

BBQ cheeseburger
Hrskava pileća krilca
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignji po gosposki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Brudet
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Gulaš od oslića i povrća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke