Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Riblji ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižini ravioli s mozzarellom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s dagnjama
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Bruskete s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke