Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Marinirane srdele
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Lignji po gosposki
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti mediteraneo
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brudet
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Bakalar s krumpirom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavo pečeno pile
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke