Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Lignji po gosposki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Marinirane srdele
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke