Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirane srdele
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pogača sa sardinom
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lazanje u tavi
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Rižoto s tri vrste gljiva
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke