Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Pureća rolada s mlincima
Brudet
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke