Meni Search

Superwoman

Bruskete od cvjetače

Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Brudet
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Šampinjoni u palačinki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Lignji po gosposki
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Izradite cvjetne bruskete i uživajte u vrućim i hrskavim zalogajima.

Sastojci

1 veća cvjetača (oko 600 g) ili 2 srednje
2 žlice maslinova ulja
1 protisnuti češnjak
malo soli
200 g sira (polutvrdi)
2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
Vegeta Maestro šareni papar
3 mlada luka (ili vlasac)
Pesto roso Podravka

Koristili smo

Dimljena slatka paprika

Dimljena slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Cvjetaču narežite na odreske (debljine oko 1 cm). Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Maslinovo ulje, protisnuti češnjak, dimljenu papriku i sol pomiješajte te mješavinom kistom premažite cvjetaču.
  • 3 Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C 10 minuta, a zatim okrenite i premažite i pecite još 10 minuta.
  • 4 Na još vruće odreske stavite naribani sir, pospite narezanim mladim lukom i dodajte pesto rosso.

Savjet

Ukoliko imate veliku glavicu cvjetače, prerežite ju po pola pa zatim narežite na odreske. Tako ćete dobiti manje, a pritom će ih sredina držati zajedno da se ne razdvoje. Cvjetiće koji otpadaju kod rezanja koristite kao grickalicu.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke