Meni Search

Superman

Bruskete s povrćem

Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa iz pećnice
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci s umakom od kupina
Ramstek i salata s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Kokošja juha s požirakima
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Piletina s nadjevom od ajvara
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Macho hamburger
Špageti na kineski način
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Koprivnički odojak
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke