Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dječje lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teriyaki piletina
Punjena teleća prsa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brudet
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tri vrste gljiva
Pogača sa sardinom
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Energetske kuglice s kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke