Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Gulaš od oslića i povrća
Meksička party salata
Bouillabaisse
Riblji ražnjići
Lignji po gosposki
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Dječje lazanje
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Male teleće pitice
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke