Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Skandinavske rolice s cimetom
Srneći file na salatu
Bakalar s krumpirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Dječje lazanje
Mini lazanje
Salata s mljevenim mesom
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riblji ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke