Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Bruskete od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Pohani zamotuljci
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Marinirane srdele
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Brudet
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Pileći gulaš
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pureća rolada s mlincima
Male teleće pitice
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileća prsa punjena čvarcima
Teriyaki piletina
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Lignji po gosposki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke