Meni Search

Superwoman

Bruskete s povrćem

Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Odresci s umakom od kupina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Riba u škartocu
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Bouillabaisse
Brudet
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Tuna burger
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog kruha češnjakom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, provjerite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
1 žlica limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
1 žlica narezane svježe metvice
200 g svježih rajčica
20 g maslaca
50 ml bijelog vina
800 g svježih paprika
ulje za pečenje
Za kruh:
12 kriški francuskog kruha
2 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, narežite na kockice, a papriku očistite i također narežite na kockice.
  • 2 Na ugrijanome maslacu popecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuhajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i metvicu pa dobro promiješajte.
  • 4 Rajčicama odstranite sjemenke pa ih isto tako narežite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrijanom ulju popecite papriku, dodajte očišćene i narezane rajčice, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomiješajte s paprikom i rajčicama pa dodajte sir narezan na kockice i peršin.
  • 7 Kriške kruha popecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim češnjakom.

Savjet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u hladnjaku i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku kruha stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 238.68 30 30
Kalcij mg 228.22 23 23
Kalij mg 587.07 16 16
Niacin mg 6.13 44 31
Vitamin C mg 270.23 360 300
Vitamin E mg 5.47 25 25
Vitamin A μg 8576.2 214 172
Sol g 3.91 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.23 - -
Ugljikohidrati g 40.34 - -
Masti g 15.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke