Meni Search

Ful nabrijan

Bugarska pita od krumpira

Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Salata s mora
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Pašticada s njokima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Kunić na bijelo
Vratina sa sezonskim povrćem
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke