Meni Search

Ful nabrijan

Bugarska pita od krumpira

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Dagnje na buzaru
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Miješani grill
Vratina sa sezonskim povrćem
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Voćna juha od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke