Meni Search

Ful nabrijan

Bugarska pita od krumpira

Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od tikvica
Pašticada s njokima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Zlatna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Salata s mora
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Rolice od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pečenka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke