Meni Search

Ful nabrijana

Bugarska pita od krumpira

Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Salata od liganja
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Povrtni lonac
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s ribom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke