Meni Search

Ful nabrijana

Bugarska pita od krumpira

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Ossobuco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s ribom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Okruglice u umaku od rajčice
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Salata s mora
Kroketi od piletine
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Pirjani kunić
Lignje s manistrom u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke