Meni Search

Okrećem novi list

Bugarska pita od krumpira

Juha od cvjetače i camemberta
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Piletina s mascarponeom
Ljubavne šurlice
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Rolice od soma
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Salata s neobičnim preljevom
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Juha od rikule i račića
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski špageti
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Papreni tart s marelicama
Crveno ljetno varivo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohana skuta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Zimski punč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vege odresci s marinadom
Krumpir u košuljici
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grčka seljačka salata
Pileći bataci s umakom od luka
Uskršnja šunka na zabavan način
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Oslić s maslinama
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Prilog od prokulica
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Čarobni štapići
Sočna Wellington pečenka
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s pistacijama
Lignje na šumskom rižotu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice u umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Raskošna ljetna tava
Marokanska salata s cous-cousom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Rosti
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Lignje punjene crvenim radićem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Njemačka - Jetrica s jabukama
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke