Meni Search

Okrećem novi list

Bugarska pita od krumpira

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečena ricotta
Uzbudljivi kolač od blitve
Senf s paprikama
Salata od tune i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Caponata alla Podravka
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Juha od bundeve s jabukom
Pečena piletina s limunom
Piletina s mascarponeom
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill povrće na salatu
Pohane paprike
Male teleće pitice
Juha od cvjetače i camemberta
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir u košuljici
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Prilog od prokulica
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Polupunjene paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Savici sa špinatom i satricom od sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Empanade s pestom
Rižoto s tunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mirisni prilog iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna Wellington pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata u košaricama od parmezana
Pirjani kunić
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Juha od rikule i račića
Salata od quinoe i povrća
Piletina s pistacijama
Žuti medaljoni
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice u umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Vegetina enchilada
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Rolice od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kozice s rižom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rosti
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od bulgura s umakom
Špageti na kineski način
Oslić s maslinama
Lignje i tikvice na štapiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna rebarca
Ljubavne šurlice
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke