Meni Search

Okrećem novi list

Bugarska pita od krumpira

Pita s muškatnom bundevom i makom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kaštelanski makaruni
Juha od cvjetače i camemberta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečena ricotta
Voćna juha od višanja
Ljubavne šurlice
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Crveno ljetno varivo
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od rikule i račića
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Mesne okruglice u umaku
Vegetina enchilada
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grčka seljačka salata
Rolice od blitve
Senf s paprikama
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od tune i povrća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rolice od soma
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Cous-cous s povrćem
Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Caponata alla Podravka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zabavni kineski ravioli
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Španjolski migas s bundevom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto na španjolski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice
Rosti
Lignje i tikvice na štapiću
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Čarobni štapići
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pečena piletina s limunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od bundeve s jabukom
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Male teleće pitice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Žuti medaljoni
Krumpir u košuljici
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Salata u košaricama od parmezana
Kozice s rižom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Lignje punjene crvenim radićem
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Kineska juha s račićima i gljivama
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke