Meni Search

Superman

Bugarska pita od krumpira

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s nadjevom od ajvara
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s graškom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke