Meni Search

Superman

Bugarska pita od krumpira

Svinjski file s grila
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Srneći file na salatu
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Macho hamburger
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Pašticada s njokima
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Slatka patka
Rebarca s grilla
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Koprivnički odojak
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Kokošja juha s požirakima
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Ramstek i salata s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke