Meni Search

Superman

Bugarska pita od krumpira

Brancinovo oko
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjevene lignje
Koprivnički odojak
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Tuna burger
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Pizza sirni jastučići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Kokošja juha s požirakima
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina u finom umaku
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Slatka patka
Macho hamburger
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke