Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Riblji ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Tuna burger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Bouillabaisse
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke