Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Punjena teleća prsa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Mini lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cous-cous s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Slatka patka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ cheeseburger
Riblji ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Dječje lazanje
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke