Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Mladi krumpir s ajvarom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riba u škartocu
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjena teleća prsa
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Tuna burger
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u pivu
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Gulaš od oslića i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke