Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Janjetina na padelu
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s kozjim sirom
Salata s mljevenim mesom
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Punjena teleća prsa
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke