Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignji po gosposki
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Obojeni hamburger
Punjena teleća prsa
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Gulaš od oslića i povrća
Cous-cous s povrćem
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Rižoto s dagnjama
Brudet
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Salata s mljevenim mesom
Pašticada voli penne a ti mene
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke