Meni Search

Superwoman

Bugarska pita od krumpira

Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Lignji po gosposki
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brudet
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bugarska ima dugu i bogatu kulinarsku tradiciju u kojoj se prepoznaju kulinarski utjecaji Turske i Grčke, ali i nekih slavenskih, orijentalnih i mediteranskih zemalja. Temelji se na vrlo jednostavnim, aromatičnim i ukusnima jelima te zahvaljujući relativno toploj klimi i raznovrsnoj geografiji obiluje različitim povrćem i voćem, žitaricama, mesom i mlijekom te mesnim i mliječnim prerađevinama.

Sastojci

1 Kvasac instant Dolcela
3 žlice tople vode
3-4 velika krumpira (oko 800 g)
1 luk (100 g)
3 jaja
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica nasjeckane mente
100 ml ulja
1 žlica Vegete
100 g feta sira
100 g svježe crvene paprike (narezane na sitne kockice)
230 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Kvasac razmutite s vodom i ostavite dizati 10 minuta.
  • 2 Krumpir i luk naribajte i stavite u veću posudu.
  • 3 Dodajte jaja, papar, mentu, ulje i 1 žlicu Vegete.
  • 4 Zatim umiješajte dignuti kvasac, a na kraju dodajte naribani sir, nasjeckanu papriku i brašno.
  • 5 Smjesu dobro promiješajte i izlijte u okruglu posudu za pečenje (Ø 26 cm) koju ste namastili i posuli brašnom.
  • 6 Ostavite na toplom mjestu oko 1 sat.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45-50 minuta, dok gornja strana ne dobije zlatnu boju.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno kao samostalno jelo ili prilog uz jogurt.

Male tajne

Jogurt potječe iz Bugarske i poslužuje se kao napitak i dodatak raznim toplim i hladnim jelima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 255.64 32 32
Kalcij mg 190.01 19 19
Kalij mg 742.4 20 20
Pantotenska kiselina mg 1.06 15 15
Niacin mg 7.58 54 38
Vitamin D μg 19 10 10
Vitamin A μg 1269.13 32 25
Sol g 1.26 0 0
Bjelančevine g 15.66 - -
Vlakna g 5.47 - -
Ugljikohidrati g 49.94 - -
Masti g 23.12 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke