Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Juha od cvjetače i camemberta
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kozice s rižom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Cous-cous s povrćem
Rolice od soma
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uzbudljivi kolač od blitve
Oslić s maslinama
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polupunjene paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohana skuta
Ljubavne šurlice
Rižoto tortice
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobni štapići
Mediteranski špageti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna Wellington pečenka
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Pileći gulaš
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ražnjići od lososa
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohane paprike
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata u košaricama od parmezana
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Papreni tart s marelicama
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Rolice od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna aromatična torta
Salata s mora
Sočna rebarca
Zimski punč
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Vegetina enchilada
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Pečena piletina s limunom
Rosti
Brusketa s avokadom
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s neobičnim preljevom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna pureća rolada
Žuti medaljoni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kaštelanski makaruni
Mirisni prilog iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke