Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Pečena piletina s limunom
Sočna Wellington pečenka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Rižoto tortice
Zapečena ricotta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Ljubavne šurlice
Juha od rikule i račića
Rižoto s tunom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice u umaku
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Prilog od prokulica
Raskošna ljetna tava
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Empanade s pestom
Senf s paprikama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s mascarponeom
Pohane paprike
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Čudotvorni čaj za detoks
Kineska juha s račićima i gljivama
Rosti
Govedina s lukom
Rolice od soma
Polupunjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Polpete od slanutka s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Popečci od cvjetače
Krumpir u košuljici
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Pileći gulaš
Vegetina enchilada
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bugarska pita od krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kozice s rižom
Juha od bundeve s jabukom
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od cvjetače i camemberta
Fina pikantna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Žuti medaljoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Uskršnja šunka na zabavan način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Oslić s maslinama
Salata od quinoe i povrća
Kaštelanski makaruni
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čarobni štapići
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića