Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Pirjani kunić
Pohane paprike
Pileća prsa iz pećnice
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Ljubavne šurlice
Piletina s mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Žuti medaljoni
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Papreni tart s marelicama
Lignje i tikvice na štapiću
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Kozice s rižom
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Cous-cous s povrćem
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Povrtni ražnjići
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Juha od cvjetače i camemberta
Crveno ljetno varivo
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Njemačka - Jetrica s jabukama
Belgija - Salade Liégeoise
Goveđa rebarca sa zeljem
Oslić s maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Popečci od cvjetače
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohana skuta
Vegetina enchilada
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Krumpir u košuljici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Salata u košaricama od parmezana
Zanimljiva salata s kikirikijem
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od rikule i račića
Govedina s lukom
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od tune i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Sočna Wellington pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Prilog od prokulica
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Rolice od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rosti
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke