Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna Wellington pečenka
Piletina s mascarponeom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s pistacijama
Lignje punjene crvenim radićem
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s lukom
Roštilj s umakom Romesco
Ljubavne šurlice
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Zabavni kineski ravioli
Čudotvorni čaj za detoks
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje i tikvice na štapiću
Bugarska pita od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Mirisni prilog iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Fina pikantna piletina
Pohane paprike
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Mini lazanje
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ražnjići od lososa
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u košuljici
Marokanska salata s cous-cousom
Zlatna piletina
Rolice od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Raskošna ljetna tava
Papreni tart s marelicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečena ricotta
Mediteranski špageti
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Cous-cous s povrćem
Pohana skuta
Lignje na šumskom rižotu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od soma
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čarobni štapići
Crveno ljetno varivo
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto tortice
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetina enchilada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke