Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s lukom
Rižoto na španjolski način
Juha od rikule i račića
Pirjani kunić
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Salata s mora
Pileća prsa iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Polpete od slanutka s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rolice od soma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Oslić s maslinama
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Polupunjene paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje punjene crvenim radićem
Vege odresci s marinadom
Prilog od prokulica
Zimski punč
Rižoto tortice
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zlatna piletina
Pohane paprike
Žuti medaljoni
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Ljubavne šurlice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Grill povrće na salatu
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesne okruglice u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Pileći gulaš
Papreni tart s marelicama
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Kaštelanski makaruni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Brusketa s avokadom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Senf s paprikama
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u košuljici
Kozice s rižom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani tofu s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke