Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Čudotvorni čaj za detoks
Piletina s pistacijama
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći gulaš
Pečena piletina s limunom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Empanade s pestom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata s neobičnim preljevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Mirisni prilog iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s tunom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polupunjene paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna rebarca
Pohane paprike
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice u umaku
Vegetina enchilada
Salata s mora
Mediteranski špageti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Senf s paprikama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ražnjići od lososa
Velika Britanija - Pastirska pita
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palačinke s nadjevom od riže
Male teleće pitice
Zabavni kineski ravioli
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Bruskete od cvjetače
Povrtni ražnjići
Popečci od bulgura s umakom
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Rolice od soma
Rosti
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Čarobni štapići
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Papreni tart s marelicama
Sočna aromatična torta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje punjene crvenim radićem
Pohana skuta
Zlatna piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Žuti medaljoni
Savici sa špinatom i satricom od sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto tortice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke