Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Lignje i tikvice na štapiću
Ljubavne šurlice
Sočna Wellington pečenka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Bruskete od cvjetače
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći gulaš
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Mesne okruglice u umaku
Pohani tofu s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Raskošna ljetna tava
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od quinoe i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Kozice s rižom
Oslić s maslinama
Pohane paprike
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s lukom
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Empanade s pestom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Rolice od soma
Belgija - Salade Liégeoise
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Mini lazanje
Prilog od prokulica
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata s cous-cousom
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prežgana juha
Krumpir u košuljici
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto tortice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Pohana skuta
Grill povrće na salatu
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zlatna piletina
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Polupunjene paprike
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna rebarca
Sočna aromatična torta
Vege odresci s marinadom
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brusketa s avokadom
Španjolski migas s bundevom
Papreni tart s marelicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto na španjolski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s pistacijama
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Grčka seljačka salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Crveno ljetno varivo
Velika Britanija - Pastirska pita
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke