Meni Search

Okrećem novi list

Caponata alla Podravka

Raskošna ljetna tava
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto tortice
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u košuljici
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ražnjići od lososa
Senf s paprikama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice u umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od bulgura s umakom
Juha od rikule i račića
Zimski punč
Rolice od soma
Polpete od slanutka s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uskršnja šunka na zabavan način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Kozice s rižom
Papreni tart s marelicama
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Oslić s maslinama
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s pistacijama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena piletina s limunom
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna aromatična torta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zapečena ricotta
Salata u košaricama od parmezana
Rosti
Pirjani kunić
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Zlatna piletina
Vegetina enchilada
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Sočna Wellington pečenka
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Salata s neobičnim preljevom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina s kozjim sirom pripremljena al dente i kockice patlidžana začinjene Vegetom i origanom svojim mediteranskim okusom približit će vam more i okuse ljeta.

Sastojci

3 žličice maslinovog ulja
1 patlidžana (250 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelati Podravka (800 g)
1 žlica Vegete
½ žličice Origano sušeni Podravka
350 g Podravka tjestenine (Fusilli)
200 g rikote (mladog kozjeg sira)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe20 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite na kockice narezani patlidžan, uz miješanje dodajte protisnuti češnjak, ocijeđene zdrobljene pelate, jednu žlicu Vegete i origano, pa kratko prokuhajte.
  • 2 Umiješajte tjesteninu skuhanu al dente, stavite na srednje jaku vatru i pirjajte dok se umak dobro ne poveže s tjesteninom, a zatim lagano umiješajte natrganu rikotu.

Savjet

Jelo možete posipati narezanim bosiljkom ili peršinom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.93 23 23
Kalcij mg 180.14 18 18
Kalij mg 817.94 22 22
Pantotenska kiselina mg 0.73 10 10
Niacin mg 5.36 38 27
Vitamin D μg 3.19 2 2
Vitamin A μg 1961.58 49 39
Sol g 3.16 0 0
Bjelančevine g 15.48 - -
Vlakna g 5.03 - -
Ugljikohidrati g 27.27 - -
Masti g 15.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke