Meni Search

Ful nabrijan

Čarobna ljetna piletina

Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pašticada s njokima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Prežgana juha
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke