Meni Search

Ful nabrijan

Čarobna ljetna piletina

Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Urbana pola
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Dagnje na buzaru
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramsteak u seksi umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke