Meni Search

Ful nabrijan

Čarobna ljetna piletina

Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Urbana pola
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Salata od liganja
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Meksička party salata
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke