Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Viška pogača
Salata od liganja
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Miješani grill
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke