Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Viška pogača
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Pizza s tunom
Turske pizze
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke