Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Krem juha od tikvica
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Salata od liganja
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić u sendviču
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Viška pogača
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke