Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina laganini
Turske pizze
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Kroketi od piletine
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke