Meni Search

Ful nabrijana

Čarobna ljetna piletina

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lazanje s lignjama
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci od morskog psa
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini lazanje
Sočna rebarca
Meksička party salata
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Miješani grill
Bugarska pita od krumpira
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Hlebinska i pretepena juha
Lungić u sendviču
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečenim povrćem s otopljenim mascarponeom, začinjeno mediteranskim biljem s dodatkom šećera i s pilećim fileom s roštilja razveselite svoje omiljeno društvo.

Sastojci

2 tikvice (300 g)
2 crvene paprike (300 g)
60 g Crne masline Podravka
4 rajčice (500 g)
2 češnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica Vegeta mediteran
½ žličice šećera
sol
Crni papar mljeveni Podravka
4 pileća filea (oko 600 g)
80 g mascarponea
1 žlica nasjeckanog peršina
Za pire
1 Pire Podravka (100 g)
400 ml vode
1 žličica soli
200 ml mlijeka
20 g maslaca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku narežite na štapiće, tikvice prepolovite pa narežite na štapiće.
  • 2 U posudu za pečenje stavite povrće, češnjak narezan na listiće, zalijte maslinovim uljem i promiješajte.
  • 3 Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C 15 minuta.
  • 4 Izvadite povrće, pospite Vegetom mediteran, pomiješajte sa šećerom, posolite, popaprite i promiješajte.
  • 5 Preko povrća posložite masline i rajčicu narezane na ploške i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.
  • 6 Za to vrijeme file posolite, poparite i ispecite na roštilj tavi do zlatne boje.
  • 7 Pečenom povrću dodajte mascarpone i promiješajte da se otopi i dobijete umak.

Savjet

Umjesto rajčice možete dodati Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Pečeno povrće pospite peršinom i poslužite preko pripremljenog pirea.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 415.26 52 52
Kalcij mg 135.21 14 14
Kalij mg 1089.95 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.99 28 28
Niacin mg 23.87 170 119
Vitamin D μg 41.67 21 21
Vitamin A μg 10046.66 251 201
Sol g 2.67 0 0
Bjelančevine g 39.12 - -
Vlakna g 4.73 - -
Ugljikohidrati g 25.05 - -
Masti g 38.08 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke